Bericht en Kerstwens 2023

Beste (aspirant-)leden van de Coöperatie Hovense Herenboeren,

Tegen het eind van het jaar laten we jullie graag iets weten over ons wel en wee.
In september hadden we een hele inspirerende en informatieve activiteit, ons bezoek aan de Dorpsmoestuin in Vessem. Deze moestuin met voedselbos aan de Kleine Beerze zijn vrij toegankelijk. De Dorpsmoestuin heeft geen eigen website, maar als je zoekt op Dorpsmoestuin Vessem vind je alle informatie.

Tip voor de vakantie: op deze flinke wandeling van Hoogeloon naar Oerle kom je er langs https://www.wandelzoekpagina.nl/ wandeling/een-oerbrabantse-wandeling/18246/. Wel even checken hoe de waterstand is en waterdichte schoenen of laarzen aan!

De activiteit in Vessem gaf ook gelegenheid tot bijpraten. Velen van jullie waren erbij, maar natuurlijk kon niet iedereen komen. Terecht hebben sommigen van jullie ons dan ook laten weten dat ze al een tijd geen nieuws van ons hebben gehad. Dat klopt.

Screenshot 2024-01-03 at 13.23.07

Adempauze

We hadden even adempauze nodig. Als bestuur en kartrekkersgroep hebben we in oktober geconstateerd dat we stil moeten staan bij de vraag hoe we onze groep voor de langere termijn kunnen organiseren en versterken. Hoewel we onverminderd enthousiast zijn over het perspectief van onze eigen Herenboerderij is het vinden van grond en het werven van voldoende leden een proces van lange adem en volhouden. In de loop van dit jaar hebben verschillende leden van het oorspronkelijk bestuur en kartrekkersgroep om persoonlijke redenen moeten afhaken. De overgebleven actieve kartrekkers willen wel door, maar we zijn nog maar met een handvol en dat maakt het moeilijk de vaart erin te houden.

We hebben daarom een jaarplan voor onszelf gemaakt en prioriteiten gesteld. Die willen we graag met jullie bespreken op een ledenvergadering in maart a.s. In januari laten we jullie weten wat de datum en plaats van die bijeenkomst wordt.

Voor onder de kerstboom

De Herenboeren-beweging vierde in oktober haar 10-jarig bestaan. Bij die gelegenheid werd een digitaal magazine uitgebracht met mooie verhalen en beelden van Herenboerderijen door heel Nederland. Je kunt het magazine hier lezen:https://issuu.com/herenboerennederland/docs/10-jaar-herenboeren

Tot slot hebben we alvast een vraag aan jullie om te overdenken onder de kerstboom: een Herenboerderij bij Eindhoven/Veldhoven oprichten kost tijd en inzet. We hebben dringend nieuwe kartrekkers nodig die ons met raad en daad willen komen versterken. We zoeken een penningmeester (vooralsnog geen grote rol) die de kas bijhoudt en 1x per kwartaal de BTW- aangifte doet en we zoeken kartrekkers voor het organiseren van bijeenkomsten, maken van een digitale nieuwsbrief, beheren van de website enz enz. Ook als je geen vaste rol wil of kunt vervullen: je bent ook op incidentele basis van harte welkom, bijvoorbeeld een avondje helpen om de website te updaten oid. Vele handen maken licht werk en zorgen voor plezier, want daar draait het om.

We wensen iedereen hele mooie feestdagen en een goed begin van een nieuw jaar waarin onze Hovense Herenboerderij hopelijk weer een stap dichterbij komt!

Screenshot 2024-01-03 at 13.34.46

Deel dit bericht: