Skip to content

Wie zijn wij?

De coöperatie Hovense Herenboeren bestaat uit een bestuur en een betrokken groep kartrekkers. Hieronder stellen we ons aan u voor. 

Katrien 4

Katrien Verberne

voorzitter

Zolang als ik me al kan herinneren ben ik oprecht verwonderd over de schoonheid van de natuur, de verwondering over een eerste hommel in het voorjaar tot een harde windhoos in de winter. Dankzij de omgeving waarin wij wonen voelen wij ons beschermd, kunnen wij leven, ademen en genieten van elkaar. Deze basis van ons bestaan moeten we koesteren. Gedurende de afgelopen jaren maak ik mij meer en meer zorgen over onze aarde en de omgeving waarin wij leven. Het concept van de Herenboeren zorgt dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan een betere omgang met ons leefmilieu.

Herenboeren boert natuurinclusief en houdt rekening met elkaar. Herenboeren levert gezond, lekker en verantwoord eten dat je op een gezellige gezamenlijk manier produceert waarbij je een ‘kleine’ maar zeker  belangrijke bijdrage levert aan een betere leefomgeving. Zodoende stop ik graag mijn energie in het opzetten van de mooie Hovense herenboerderij en het allerliefste nog veel meer herenboerderijen in Brabant en omgeving. 

2021-06-09 16.06.34

Marieke Gisberts

secretaris

Binnen het bestuur van de Hovense Herenboeren zorg ik voor de interne organisatie en communicatie. Ik woon in Meerhoven, studeer duurzame ontwikkeling en ecopsychologie en geef met veel plezier natuuronderwijs aan groep 5/6. 

Gezonde en duurzame voedselvoorziening is een thema waarmee ik al een hele tijd bezig ben. Een Herenboerderij is een hele mooie manier om te komen tot een plantaardigere en diervriendelijkere voedselvoorziening, in balans met de natuur. 

Want wat de natuur voortbrengt is geweldig. Als we de natuurlijke kringlopen een handje helpen en ons samen inzetten voor een eerlijk voedselsysteem, kunnen we allemaal nog lang genieten van al dat moois en lekkers.

Foto 13-08-2021 10 40 11

Inge Kapteijns

bestuurslid

Verknocht aan groen en landschap, betrokken bij de verduurzaming van landbouw en geïnspireerd door het Herenboeren-initiatief in Boxtel. 

Wat is er dan mooier dan om met gelijkgestemden een boerderij op te richten in je eigen woonomgeving? 

Ik ben opgegroeid als hoveniersdochter aan de rand van Veldhoven, heb ‘groene’ opleidingen gevolgd in Boskoop en Wageningen en ben ik op mijn 30ste weer in Veldhoven komen wonen. 

Ik geniet ervan om naar buiten te gaan, maar mis een plek om lokaal geproduceerd voedsel te kopen. Met het Hovense Herenboeren initiatief gaat deze droom werkelijkheid worden. 

Foto 13-08-2021 10 39 57

Ingrid Steger

bestuurslid

Wie ben ik? 49 jaar en geboren in Eindhoven. Al 30 jaar samen met Bart en moeder van 2 tienerzonen, fulltime commerciële baan bij een internationaal IT-bedrijf. 

Eten van dichtbij en het inkorten van de voedselketen zie ik als een kleine bijdrage aan een grote uitdaging. Toen Katrien mij benaderde om de stap naar de oprichting van de Hovense Herenboeren te wagen, was mijn antwoord dan ook overtuigd ja. 

Trots dat we intussen een echte coöperatie zijn en een grote club van enthousiaste kartrekkers hebben verzameld. Ons belangrijkste doel voor nu is het vinden van grond! 

Binnen het bestuur houd ik me onder andere bezig met de zakelijke en financiële aspecten van onze coöperatie.

foto cor website

Cor Heijmans

kartrekker ICT en grond

Mijn naam is Cor Heijmans. Geboren en getogen Eindhovenaar, werkzaam in de ICT en één van de kartrekkers van de Hovense Herenboeren sinds de tweede bijeenkomst. 

Als hobby brouwer van biologische, ongefilterde en ongepasteuriseerde bieren werk ik alleen met pure producten zonder rare toevoegingen. En dat is wat mij ook zo aantrekt in de formule van de Herenboeren, alles puur natuur. De route zo kort mogelijk houden, van het land tot in de hand, daar hou ik van. Zeg nou zelf, wat is er nu lekkerder dan eten van je “eigen stukje land”.

Ik hoop en weet eigenlijk wel zeker dat mensen die dit nu lezen, ook enthousiast worden net als ik en een echte Hovense Herenboer of Boerin willen worden, zodat we samen kunnen genieten van puur natuur “van eigen land”. Dan kunnen we volgende zomer samen groente eten van ons eigen land. Met wie weet wat later, grazende koeien, knorrende varkens en tokkende kippen. O ja en niet te vergeten zonder winstbejag of commercieel gedoe. Alles wat over is gaat naar de voedselbank of wordt gerecycled.

Dus graag tot ziens! Cor

Foto 13-08-2021 10 40 05

Willem Geerts

kartrekker communicatie

Ik woon in Eindhoven en heb me aangesloten bij de groep kartrekkers van de Hovense Herenboerderij omdat ik het belangrijk vind dat we ons veel bewuster worden dat bodem, natuur, klimaat en onze gezondheid allemaal met elkaar samenhangen. 

Toen ik met mijn kinderen bij Herenboerderij Wilhelminapark was mochten ze meteen meehelpen bij het wassen van de wortels. Als die wortels dan vervolgens op je bord liggen smaakt dat heel anders dan wanneer ze uit een zakje van de supermarkt komen. 

Betrokken zijn bij wat je eet en hoe dat tot stand komt, daar gaat het voor mij om.

foto Hans

Hans Oerlemans

kartrekker administratie

Als techneut en onderwijsman leek het me interessant om eens te kijken of ik kan bijdragen aan de totstandkoming van een Herenboerderij.  

Al enige tijd ben ik enthousiast over initiatieven die de voedselvoorziening menselijker en milieuvriendelijker maken. Daarbij heb ik de overtuiging dat kleinschalige en lokale organisatie van belang is en goede grond de basis is voor het verbouwen van voedsel. In het initiatief van de Hovense Herenboeren zie ik een mooie kans om een actieve rol te spelen. Als groep van enthousiaste kartrekkers kunnen we een klein steentje bijdragen om een mooie wereld over te dragen aan de volgende generaties. Daarom heb ik me meteen als kartrekker aangemeld.

Ik ben 65 jaar, woon in Son en Breugel, gelukkig getrouwd en vader van twee kinderen en opa van een mooie kleindochter. Mijn hobby’s zijn wandelen in de natuur, bakken van desembrood, lezen, muziek luisteren en lekker en gezond koken en eten.

2021-09-03 14.08.44

Renilde Steeghs

kartrekker sociale media

Sinds april 2021 woon ik in het prachtige Oirschot. De Herenboeren-beweging volg ik al vanaf het begin met grote belangstelling en ik heb me dan ook meteen gemeld als kartrekker bij de Hovense Herenboeren. Ik zie de Herenboeren als onderdeel van een ontwikkeling waarin we eerlijk en gezond voedsel gebruiken om positieve veranderingen te bereiken voor onszelf, onze kinderen en onze leefomgeving.

Binnen de groep kartrekkers zorg ik op dit moment voor onze sociale media en website, maar eigenlijk kan ik als vegetarisch/vegan kok haast niet wachten tot we onze eerste oogst en recepten voor de verwerking daarvan met elkaar kunnen gaan delen!